Prima Pagina arrow Articole Critica arrow Alte comentarii
 
 
Iulia Halaucescu
Prima Pagina
Note Biografice
Expozitii
Premii
Articole Critica
Casa Halaucescu
Galerie
Interviu
Bibliografie
Iulia Halaucescu

 

Familia Versescu

Mama

Bunica

La bradul uscat din Suhard

Alte comentarii
"Si daca e sa mai vorbim de cautari, Iulia Halaucescu ofera din nou terenul cel mai accidentat; este o puternica dorinta de stil in tot ce face..."
Ion FRUNZETTI

"Cautand sinteza, concretizarea ideilor, eleganta si claritatea tusei, Iulia Halaucescu tinde spre simplitate, facand totodata, din intelegerea limbajului sau, o problema primordiala a creatiei."
Mircea DEAC

"Unghiul de vedere comun, de la cinematografia formelor simple si concise, compozitia originala, preciziunea trasaturii de penel si a ritmurilor, asociaza in constiinta privitorului peisajului."
Radu BOGDAN

"O simpla trasatura de pensula capata valori de personalitate. Planuri largi de culoare impun aceeasi luminozitate si sonoritate aproape muzicala a limbajului. In interpretarea Iuliei Halaucescu, acuarelele devin un mod de expresie plin de indrazneala si originalitate".
Marina PREUTU

"Vorbind de portret, vom ramane conclusiv, la ideea ca Iulia Halaucescu a dat picturii noatre unul dintre cele mai adevarate si generoase portrete ale peisajului din imprejurimile Neamtului... In cele mai multe si mai izbutite lucrari, Iulia Halaucescu se dovedeste un virtuos al acestei simple dar atat de dificile tehnici.... un artist care si-a impus personalitatea prin acuarela si care a reusit sa confere acesteia un stil viabil, bogat in intelesuri si consecinte".
Cornel Radu CONSTANTINESCU

"Acuarelele Iuliei Halaucescu au, prin conceperea lor compozitionala si asezarea mai densa a culorilor, infatisarea unui tablou in ulei. Iulia Halaucescu a dobandit, tocmai prin acuarela, crezul ei nedezmintit, un loc de frunte in plastica romaneasca."
Grigore ILISEI

"Pentru Iulia Halaucescu, bazata deopotriva pe figuratie si sugestie, asta denota o subliniata aspiratie spre monumental si poetic... stilul Iuliei Halaucescu imbina gravitatea, solemnitatea si legendarul... relieful vorbeste insusi prin ondulatii "mioritice"."
Constantin CIOPRAGA

"....Gravitatea coloritului, cu accente de lumina sporadice, accentul monumental si claritatea expunerii fac recognoscibile sectiunile de peisaj... Prin aceasta perspectiva, Iulia Halaucescu confirma statutul de artist al concretului contemporan demonstrand simultan valente lirice existente in el, ptrintr-o arta de probitate, echilibru si claritate conceptuala".
Virgil MOCANU

"Artista a ajuns la un stil al sau, usor de recunoscut, rezultat uneori din puneri inedite in pagina, dar  mai ales din folosirea cu generozitate a negrului, care da pregnanta celor infatisate".
Marin MIHALACHE
 
"Excelenta desenatoare, cu o linie sigura si plina de gratie in portret, sedusa si seducand la randul ei printr-o uluitoare virtuozitate tehnica voluptatile poetice ale acuarelei, reusind sa se impuna in decursul anilor, dupa nenumarate expozitii in tara si in strainatate, ca una din cele mai pregnante personalitati consacrate genului, in ultimul timp, fara a-si trada propria natura lirica si meditativa, pictorita Iulia Halaucescu s-a consacrat marilor panze in ului, compozitii alegorice cu rezonante filozofice".
Alecu Ivan GHILIA

"Despre Iulia Halaucescu nu putem vorbi decat prin corelatie cu acuarela romaneasca, arta subtila si eclatanta... Este drept ca a facut in chip exemplar din aceasta tot pictura, deoarece prin temperament si vocatie a transmis imaginii, nealterata, vulcanica sa personalitate... Cu totul personala in ceea ce a facut pentru arta contemporana, creatoare de stil, Iulia Halaucescu este o autentica Doamna a acuarelei romanesti".
Valentin CIUCA

"Atenta in specificarea fiecarui ciclu si la traiectul pe care Blaga isi schimba metafora, ascendent si ondulatoriu, cu suisuri si coborasuri simbolizand dealul si valea, Iulia Halaucescu patrunde in miezul creatiei autentic esentiale".
Grigore COBAN
 

SiteMap © 2018 Iulia Halaucescu - Fundatia culturala Iulia si Petronius Halaucescu
Concept realizat de catre Firma de web design
 
WEB DESIGN SITECONSTRUCT